Reforma verejnej správy v Slovenskej republike - Neubauerová, Erika, 1968-
Zásadnou otázkou smerovania reformy verejnej správy na Slovensku je decentralizácia moci zo štátnych orgánov na územnú samosprávu. V praxi ide o procedúru určenia vlastných kompetencií samospráv a kompetencií, ktoré budú prenesené na samosprávy z orgánov štátnej správy. Tento proces je vnútorne previazaný s mnohými ďalšími reformnými krokmi a vyžaduje systémové riešenia.