Porovnanie controllingu so štandardnou metódou riadenia - Poniščiaková, Oľga
Kontroling predstavuje špecifickú formu práce s informáciami. Kontroling je poradcom a manažment rozhodovateľom. Nástrojmi manažéra sú plánovanie, organizovanie, kontrolovanie a vedenie ľudí. Nástrojmi manžéra pri kontrolingu sú najmä plánovanie, kontrolovanie a informovanie. Vzťah medzi manžmentom a kontrolingom. Postavenie kontrolera a manažéra. Postavenie kontrolera a plánovača. Postavenie kontrolera a účtovníka.