Emisné kvóty - obchodovanie a účtovanie - Suhányiová, Alžbeta
Podstata skleníkového javu. Medzinárodné spoločenstvo proti globálnemu otepľovaniu. Kjótsky protokol. Európsky trh s emisnými kvótami. Európsky systém obchodovania s emisiami (EU ETS). Nové úpravy EÚ od roku 2008. Národné alokačné plány (NAP). Národný register emisných kvót SR (NAP SR). Zúčtovacie stredisko Komoditnej burzy. Účtovné aspekty emisných kvót. Rezerva na emisné kvóty. Obchodovateľné obdobie. Právna úprava účtovníctva.