Rozpočtové opatrenia súčasť rozpočtového hospodárenia - Konvalinková, Iveta
Rozpočet verejnej správy (VS). Štátny rozpočet je základnou súčasťou rozpočtu VS. Členenie príjmov a výdavkov štátneho rozpočtu. Kapitoly štátneho rozpočtu. Ciele rozpočtového hospodárenia štátu. Prekročenie limitu výdavkov a delimitácia. Viazanie rozpočtových prostriedkov. Colné pohľadávky a záväzky. Pokuta za nesplnenie povinnosti viazať rozpočtové prostriedky, ktorá vyplýva zo zákona.