The Autonomy of Slovakia's Central Bank - the Main Challenges - Kubicová, Jana, 1961-
Prehľad rôznych prístupov k meraniu nezávislosti centrálnych bánk od vládnej moci: fixný prístup (pevné váhy), metóda stupnice váh, variabilné váhy (Sergiho index). Politický a ekonomický index nezávislosti centrálnej banky. Politická a ekonomická nezávislosť NBS.