Skenovací zákon pod silnou palbou - Kladiva, Jiří
Legislatíva, navrhnutá americkým kongresom vo forme zákona "HR 1", požadujúca povinný screening kontejnerov smerujúcich do USA. Kontrola možného vzniku hrozieb, ako sú preprava výbušnín, jadrových materiálov, drog, emigrantov. Vlna odporu proti americkej legislatíve - zo strany Európskej únie ako aj ostatného sveta. Jednostranný zákon s vysokými transakčnými nákladmi. Plánované zavedenie bezpečnostnej legislatívy od roku 2012.