Vlna insolvencí trvá - existují však i příznivé prognózy - Bryndová, Jana
Platnosť nového zákona o insolventnosti od r. 2008 v Českej republike. Dva spôsoby oddlženia podľa zákona. Oddlženie formou splátkového kalendára. Ďalší spôsob oddlženia - speňaženie majetkovej podstaty zadlženej osoby a rozdelenie výťažku veriteľom. Zadlženie aj prosperujúcich spoločností. Dlhodobo neperspektívne oblasti podľa bánk - logistické areály, hotely a priemysel napojený na cestovný ruch. Optimistická prognóza od roku 2010.