Krízu môže vyriešiť len sociálny štát - Blaha, Ľuboš
Pri riešení krízy reformou číslo jedna musí byť opustenie paradigmy konzumu a samoúčelného ekonomického rastu. K tomu patrí návrat k myšlienkam sociálnej spravodlivosti a sociálneho štátu. Nerovnosť neprospieva nikomu. Ilúzia hospodárskeho rastu. Čo prospieva ekonomike. Švédsky model úspešnosti.