Technické požiadavky na výrobky a posudzovanie zhody - Bocanová, Mária
Technickými požiadavkami na výrobok sú požadované charakteristiky výrobku, obsiahnuté v technickom predpise alebo technickej norme ako napríklad úroveň kvality, bezpečnosť, balenie, označovanie výrobku, výrobné metódy a procesy, ktoré majú vplyv na charakteristiku výrobku.