Nové tendencie environmentálneho manažmentu v globálnom obchode - Brokeš, Peter
Integračné a globalizačné procesy v medzinárodnom obchode a podnikaní sú dnes sprevádzané snahou o trvaloudržateľný rast a trvaloudržateľný rozvoj. Bezpečnosť produktov a produkcie, ochrana a tvorba životného prostredia, sociálna zodpovednosť sú oblasti, ktoré musia riešiť všetky subjekty trhu - firmy, domácnosti i štát. Ich implementácia do hospodárskej a spoločenskej praxe sa realizuje i prostredníctvom dobrovoľných nástrojov environmentálneho manažérstva. Schéma Spoločenstva pre environmentálne manažérstvo a audit (EMAS).