Regional disparities among EU new member states - Pelegrinová, Lenka, 1983-
V súčasnosti Európsku úniu tvorí 27 členských štátov a 268 regiónov. Zredukovať veľké ekonomické a sociálne rozdiely medzi nimi a zvýšiť konkurencieschopnosť celej EÚ je cieľom Európskej regionálnej politiky. Európske štruktúrne fondy na podporu regiónov na roky 2007-2013. Analýza ekonomických faktorov ovplyvňujúcich regionálny rozvoj. Cieľ, metodológia a výsledky. Geografická pozícia európskych regiónov.