Využijte krize ve svůj prospěch
V čase recesie je nutné zmierniť negatívne dopady využitím výhod zo strategických príležitostí, prispôsobiť business model spoločnosti situácii, udržať a motivovať kvalifikovaných a kľúčových zamestnancov, ktorí budú znamenať konkurenčnú výhodu. Podstatné je nezabúdať na dlhodobé príležitosti, ktorými možno dosiahnuť zlepšenie výsledkov. Aj keď je kríza nepríjemná, je príležitosťou zamyslieť sa nad efektivitou, znížením nákladov a redukciou činností, ktoré neprinášajú pre spoločnosť požadovanú hodnotu.