Správa Národnej banky Slovenska, Ministerstva financií SR a Splnomocnenca vlády SR pre zavedenie eura o zavedení eura a jeho dopadoch
1. januára 2009 sa SR stalo 16. krajinou eurozóny. Hotovostný peňažný obeh. Bezhotovostný platobný styk. Informačná kampaň. Vplyv zavedenia eura na ekonomiku SR. Kurzová stabilita, situácia na dlhopisovom trhu, inflačný vývoj, cenová stabilita, konkurencieschopnosť.