Filozofovanie na Slovensku: reflexie a súvislosti k problematike receptívnosti filozofického myslenia na Slovensku - Dupkala, Rudolf
Problematika chápania filozofického myslenia na Slovensku. Autori dejín filozofického myslenia na Slovensku. Vplyvy a súvislosti cudzej proveniencie. Štúrovci a Hegelova filozofia. Nadväznosť na európsku filozofiu. Slovenská filozofia pred a po roku 1989.