Faktory ovplyvňujúce mieru daňového zaťaženia daňou z príjmu fyzických osôb - Zubaľová, Alena, 1959-
Spravodlivosť zdanenia a snaha vniesť do daňového systému prvky sociálneho charakteru. Progresivita zdanenia ako príčina nerovnakej rozhodovacej situácie pre nízko príjmových a vysoko príjmových daňovníkov. Stanovenie sadzby dane - spôsob zohľadňovania sociálnych aspektov zdaňovania s priamym dopadom na občanov. Znižovanie daňovej zaťaženosti zvyšovaním nezdaniteľnej časti základu dane. Daňový bónus na vyživované deti. Uplatňovanie daňových paušálov.