Efektívna ochrana spotrebiteľa - Problematika zavedenia E-justice v ústavnom systéme Slovenskej republiky - Fridrich, Branislav
Aktuálny stav systémových právnych nástrojov v modeli elektronického súdnictva v SR. Vychádza z krátkej analýzy existujúceho, avšak stále otvoreného a rozvíjajúceho sa systému e-government, ktorý poskytuje fyzickým a právnickým osobám prístup k e-službám v rámci výkonu verejnej správy a samosprávy. Elektronické súdnictvo (e-justice) - môže byť v budúcnosti vnímané ako efektívny nástroj ochrany práv spotrebiteľov, a to najmä v situácii, keď súčasný vývoj súdnictva je poznačený zbytočnými prieťahmi a nízkou profesionalitou sudcov.