E-logistika a logistický informačný systém - Hrtúsová, Džamila, 1969-
E-logistika predstavuje pomocný systém riadenia fyzickej logistiky prostredníctvom informácií v celej dĺžke reťazca od dodávateľa až po finálnych zákazníkov. E-logistika napomáha znižovaniu nákladov cez maximalizáciu efektivity v procesoch obkednávok a zvyšovaniu výnosov lepšou pripravenosťou a reakciou na neočakávaný dopyt. E-logistika má vpyv aj na aktíva podniku skrátením časového cyklu objednávok a znižovaním stavu zásob. E-logistika a logistický informčný systém sa stávajú kľúčovým strategickým faktorom budovania trvalej konkurencieschopnosti podniku.