Svetové spotrebiteľské hnutie a jeho vzdelávacia funkcia - Korčoková, Marína, 1970-
Svetová hospodárska a finančná kríza pôsobí aj na zmenu správania sa spotrebiteľov. Spotrebitelia sa stávajú zraniteľnejšími a je nevyhnutné chrániť ich pred nedokonalosťou trhového prostredia. Hlavnou úlohou spotrebiteľskej politiky je stotožnenie sa so spotrebiteľskými záujmami a problémami a snažiť sa neustále prehlbovať ich spotrebiteľské vzdelávanie a výchovu. Úlohy svetových spotrebiteľských organizácii. 15. marec - Svetový deň práv spotrebiteľov.