Zaistenie rizika klimatických zmien prostredníctvom nástrojov kapitálového trhu - Kováčová, Lucia
Nový spôsob zaistenia sa prostredníctvom sekuritizácie na kapitálových trhoch. Sekuritizácia rizika prostredníctvom nástrojov kapitálových trhov: obligácií, opcií a swapov. Najčastejšie sa vyskytujúce druhy nástrojov - ich charakteristika. Property catastrophe options. Catastrophe bond (CAT) - štruktúra CAT.