Hodnotenie finančného zdravia klienta ako nástroj na zníženie rizika - Pilch, Ctibor, 1957-
Predpovedanie finančnej tiesne podniku využívaním metód: 1) metódy jednorozmernej diskriminačnej analýzy, 2) metódy viacrozmernej diskriminačnej analýzy, 3) metódy bodového hodnotenia. Popis viacrozmerných modelov, ktorých schopnosť predpovedať boli odskúšané v praxi - Altmanovo Z-skóre, indexy dôveryhodnosti.