Krajiny sveta dostali vysvedčenie konkurencieschopnosti Slovensko je v druhej polovici celkového rebríčka i EÚ, ale v prvej tretine KSVE
Komparatívna analýza indexu konkurencieschopnosti ekonomík v roku 2009 na základe využitia podkladov NFAH a správ TASR.