Demokracia, korporatívny kapitalizmus a štát - Kováčik, Branislav
Problematika vzájomného vzťahu demokracie a moderného štátu na pozadí vplyvu korporatívneho kapitalizmu. Klasický pluralizmus a neopluralizmus - spoločné a rozdielne znaky. Akumulácia kapitálu, legitímnosť a obmedzenie sféry politiky. Názory niektorých politológov.