Jak zvládnout přechod do role lídra - Watkins, Michael D.
Prechod manažéra na novú vodcovskú pozíciu je pre každého zaťažkávajúcou skúškou. Od prvého dňa je líder konfrontovaný s tlakom na efektívne riadenie a vedenie ľudí, delegovanie, komunikovanie a formovanie stratégií. Výskum naznačuje, že manažéri sa môžu držať určitých základných princípov a riadiť sa podľa nich v období prechodu na novú pozíciu. Model STARS - päť typických situácií, do ktorých sa môžu manažéri dostať. Dôraz je na organizačnej zmene a osobnej zmene.