Kvalita života a jej priestorová diferenciácia v okresoch Slovenska - Murgaš, František
Koncept kvality života, identifikácia toho, čo je v nej podstatné, určenie miesta geografie pri jej štúdiu a faktorov, ktoré ju ovplyvňujú. Axiológia kvality života a jej chápanie, vychádzajúc z premisy, že problém kvality života je problémom hodnôt. Náčrt metodol´gie skúmania kvality života z geografického aspektu. Faktory ovplyvňujúce kvalitu života. Index kvality života.