Nové podnikanie v bytovom družstevníctve - Bielik, Jozef
Bytové družstvá vznikali v obdobiach veľkého nedostatku bývania a riešia sociálnoekonomickú stránku. Na jednej strane poskytujú bývanie v komplexoch a sú vzhľadom na nízke obstarávacie náhľady výhodnou investíciou. Nové možnosti sú v kombinácii vo výstavbe verejných nájomných bytov, nájomných bytov ako aj bytov na priamy predaj. Ekonomicky výhodné sa javí poskytovanie služieb facility managementu, asset managementu a property managementu a jeho šírenie franchisingom. Kvalitné služby, osobný prístup, rodinná atmosféra, dostupné ceny, vzájomná pomoc, sú toho všetkého predpokladom. Bytové družstvá majú možnosti zabezpečiť bývanie pre mladých, seniorov, opustených, matky s deťmi, ale aj prechodné dostupné bývanie pre rekreáciu a šport.