Svetová logistika a maloobchod objavujú halal priemysel - Adamčíková, Zdenka
Rozmach tzv. halal priemyslu, teda sektora, ktorý sa zaoberá produktami vyrobenými a distribuovanými podľa islamského práva. Halal potravinársky priemysel. Záujem firiem, najmä maloobchodných sietí a logistických spoločností, získať podiel na lukratívnom trhu. Svetová centrála - Dubaj, kde žije podstatná časť spotrebiteľov halal výrobkov. Dovoz halal mäsa zo Západu. Rastúca kúpna sila moslimského obyvateľstva.