Jadrová energetika vo vzájomných vzťahoch SR a Ruska - Drieniková, Kristína, 1982-
Hlavný partner Slovenskej republiky v oblasti jadrovej energie - ruská spoločnosť Atomstrojexport, a.s. Projekty, na ktorých sa táto spoločnosť podiela. Jadrová energia ako možnosť zníženia emisií a možnosť zabezpečenia energetickej bezpečnosti Slovenskej republiky ako aj Európy. Dopyt po primárnej surovine - uránovej rudy. Dlhodobé zmluvy o dodávkach paliva medzi Slovenskou republikou a ruskou spoločnosťou TVEL, producentom jadrového paliva. Možnosti ťažby uránovej rudy v Slovenskej republike.