Volby do Evropského parlamentu a jeho podoba v novém funkčním období - Dostál, V.
Víťazstvo strán spojených pod Európsku ľudovú stranu. Prepad ľavice a extrémistov. Nastávajúca situácia v Európskej komisii a v Rade EÚ. Politika nového Európskeho parlamentu.