Faktory ovlivňující lidský kapitál ve vztahu k firemní strategii - Staňková, Dana Maria
Základný predpoklad pre zabezpečenie efektivity a produktivity každej firmy - získanie vysokej miery angažovanosti zamestnancov a lojálnosti k vytýčeným cieľom, ktoré vedú k naplneniu firemnej stratégie. Najdôležitejšie nástroje pre dosiahnutie cieľa - komunikácia, správne volená motivácia, firemná kultúra, osobnosť manažéra a jeho štýl riadenia a vedenia. Ľudský kapitál - najcennejší zdroj, ktorým firma disponuje.