Žebříčky konkurenceschopnosti: nespolehlivé indikátory krizemi ohrožených ekonomik - Malý, Jiří
Rôzne prejavy globalizačného procesu pozorované od osemdesiatych rokov minulého storočia. Rebríček konkurencieschopnosti jednotlivých ekonomík zostavený Svetovým ekonomickým fórom. Metodika a kritéria hodnotenia. Vývoj HDP, miera nezamestnanosti, rozpočtové saldo, verejný dlh. Pôžičky MMF, menové kurzy, inflácia. Doterajší priebeh a prognózy svetovej ekonomickej krízy.