Reflexe obnovené sociální agendy EU v evropském sociálním modelu - Zeman, Karel
Reflexia obnovenej ekonomicko-sociálnej agendy členských štátov EÚ pre obdobie rokov 2008-2010. Lisabonská stratégia a programy začleňovania národných sociálnych modelov. Základné charakteristiky a rozdiely vo fungovaní sociálnych systémov EÚ. Demografický vývoj a medzigeneračné vzťahy. Integračný proces posilovania sociálnej dimenzie v EÚ.