Základy účetnictví - Dvořáková, Dana
Úspešnosť podnikania je v účtovníctve meraná vykázanou výškou dosiahnutého hospodárskeho výsledku. Cieľavedomé riadenie peňažných tokov v priebehu podnikania. Výkaz peňažných tokov a jeho členenie: peňažné toky z prevádzkovej činnosti, peňažné toky z investičnej činnosti, peňažné toky z financovania. Dve metódy zostavenia výkazu peňažných tokov v prevádzkovej oblasti: priama metóda, nepriama metóda.