Ekonomické dopady cestovního ruchu: multiplikační efekty a ekonomické úniky - Bakos, Tomáš
Indikované efekty previazanosti cestovného ruchu. Ekonomický dopad v národnej ekonomike či mikroregióne. Svetová organizácia cestovného ruchu (UNWTO) a rôzne medzinárodné inštitúcie sledujúce efekt cestovného ruchu (OECD, WT&TC). Ekonomické prínosy a úniky pre danú hostiteľskú lokalitu. Analýza vstupov a výstupov (input-output analisis). Konkurencieschopnosť, rast životnej úrovne, zachovanie hodnôt miestnych atraktivít.