Dve dekády občianskych aktivít v oblasti životného prostredia - Huba, Mikuláš
Občianske aktivity v oblasti životného prostredia na Slovensku. Environmentálne orientované organizácie. Transformácia environmentálneho hnutia. Medzinárodná pomoc a spolupráca. Občianske iniciatívy. Prostredie environmentálneho aktivizmu. Legislatívne prostredie, ekonomické a iné nástroje vo vzťahu k EMVO. Verejná správa (prvý sektor) a MVO (tretí sektor), podnikatelia (druhý sektor). Médiá a občiansky environmentálny aktivizmus. Výchova k občianskemu aktivizmu. Veda a občiansky aktivizmus.