Možnosti a predpoklady občianskej participácie v udržateľnom sídelnom rozvoji - Strussová, Mária
Spoločensko-historická reflexia problematiky občianskej participácie v sídelnom vývoji. Reálne podoby participačných projektov v súčasnom sídelnom rozvoji na Slovensku. Legislatívny rámec občianskej participácie v územnom rozvoji v slovenskom a medzinárodnom kontexte. Participačné mechanizmy v období samosprávneho sídelného rozvoja. Niektoré identifikované problémy v participácii obyvateľov na lokálnej úrovni.