K problematike inflácie. - Bednár, Ján
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Pôvodná Phillipsova krivka (A.W, Phillips ekonóm na London School of England 1958). Cenová Phillipsova krivka a jej obmena P.A, Samuelsonom a R. M, Solowom. Rast inflácie a rast nezamestnanosti tzv. stagflácia. Tvrdenia američanov Edmunda Phelpsa a Miltona Friedmana. Prirodzená miera nezamestnanosti a inflačné očakávania. Agregátny dopyt a peňažná ilúzia.