Liberalismus a ekonomický nacionalismus v liberálním obchodním režimu a v problematice hospodářského rozvoje - Krpec, Oldřich
Medzinárodný obchod a rozvoj cez perspektívu liberalizmu a ekonomického nacionalizmu. Charakteristika liberalizmu. Charakteristika ekonomického nacionalizmu. Aplikácia oboch perspektív na konkrétnych aktérov. Kompatibilita diskutovaných perspektív v rámci projektu liberalizácie medzinárodného obchodu. Ako interpretovať úspechy v oblasti leberalizácie medzinárodného obchodu. Perspektívy liberalizácie obchodu.