Nástup Číny ve Střední Asii? Možnosti a limity vzájemných vztahů - Horák, Slavomír
Politické a bezpečnostné vzťahy Číny a strednej Ázie. Pohraničné otázky. Islam a separatizmus v čínsko-stredoázijských vzťahoch. Ekonomické aspekty čínsko-stredoázijských vzťahov. Dynamika obchodu Číny s krajinami strednej Ázie. Energetika v čínsko-stredoázijských vzťahoch. Infraštruktúrne projekty. Šanghajská organizácia spolupráce.