Quo vadis, účtovníctvo poisťovní? - Juhászová, Zuzana, 1970-
Na slovenskom poistnom trhu pôsobí viacero poisťovní, z ktorých každá má špecifický predmet podnikania v oblasti poisťovníctva. Poistenie je základnou činnosťou komerčných a zdravotných poisťovní. Jadrom pre obidva druhy poisťovní je smernica Rady EU 91/674/EHS. Technické rezervy, solventnosť poisťovne.