Menová politika v eurozóne - Kadlečíková, Oľga, 1973-
Od 1. januára 2009 sa Slovenská republika stala, prijatím eura, súčasťou eurozóny. Národná banka Slovenska sa stala súčasťou Eurosystému. Menová politika eurozóny. Operácie na voľnom trhu. Päť typov nástrojov, ktoré má Eurosystém k dispozícii na uskutočňovanie operácií menovej politiky. Operácie menovej politiky v Eurosystéme iniciuje Európska centrálna banka.