Ropný trh a globálna hospodárska kríza - príčiny a súvislosti - Baláž, Peter
Analýza historicky najvyšších nominálnych cien ropy ako možného spoluiniciátora globálnej finančnej a hospodárskej krízy. Skúmanie makroekonomických ukazovateľov, ich dynamiky a nadväznosti na vysokú cenovú volatilitu na energetickom trhu v období pred a počas globálnej recesie. Prognózy vývoja komoditných trhov v budúcnosti.