Integrácia Turecka do EÚ - Malík, Marek
Turecko - najdlhší čakateľ na členstvo v Európskej únii. Najkritizovanejšia oblasť so strany Európskej únie - oblasť politických a ľudských práv. Prijatie Turecka do EÚ - význam pre geopolitickú o vojenskú otázku a prístup k strategickým energetickým zdrojom. Historický problém Turecka vo vzťahu k Arméncom. Potreba zaujať konkrétne stanovisko k otázke prijatia Turecka do Európskej únie.