Európska únia a jej úloha v rámci globálnej bezpečnosti - Hoľková, Anna
Úsilie Európskej únie vo vytváraní spoľahlivej a efektívnej spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky. Zladenie obranných ambícií NATO a Európskej únie. EÚ musí v budúcnosti zohrávať väčšiu rolu pri zaisťovaní mieru a bezpečnosti na kontinente ako aj vo svete.