Formovanie systému sociálnych služieb pre seniorov - Husáková, Mária
Starnutie populácie kladie nároky na jednotlivé oblasti sociálnej politiky. Jednou z nich, ktorej sa demografický vývoj bezprostredne dotýka je oblasť sociálnych služieb. SR tak ako väčšina európskych krajín venuje otázkam transformácie a modernizácie systému sociálnych služieb veľkú pozornosť. Novoprijatý zákon o sociálnych službách, účinný od januára 2009 vytvoril podmienky pre ďalšie skvalitnenie sociálnych služieb v SR.