Meranie chudoby a sociálnej exklúzie na základe štatistického zisťovania EU SILC - Ošková, Silvia, 1979-
Meranie chudoby po vstupe Slovenska do EÚ. Základom merania je štatistické zisťovanie EU SILC, ktoré sa na Slovensku uskutočňuje od roku 2005. Na základe výstupov z jednotlivých rokov je možné porovnávať dosahované výsledky jednotlivých ukazovateľov chudoby a sociálnej exklúzie.