Mikrofinancie ako alternatívne nástroje sociálnej ekonomiky na zmiernenie sociálneho vylúčenia - Pongráczová, Eva, 1971-
Sociálna ekonomika a jej nástroje v podobe sociálnych podnikov a iných alternatívnych nástrojov je aktívne sa rozširujúca oblasť. Tento podnikateľský model ako nový inštitút ekonomickej teórie a praxe sleduje okrem ekonomických cieľov aj sociálne ciele a prispieva k zmierneniu sociálneho vylúčenia. Patrí sem celá škála organizácií neziskového sektora, výrobné a spotrebné družstvá, asociácie, nadácie ale i rôzne alternatívne nástroje sociálnej ekonomiky.