Zdravotná politika v trhových podmienkach - Stanek, Vojtech
Úloha zdravotnej politiky a zabezpečenie spravodlivého prístupu k zdravotnej starostlivosti pre všetkých občanov. Úloha ekonomiky v zdravotníctve - snaha o optimalizáciu ľudských, materiálnych, finančných zdrojov tak, aby dochádzalo k integrácii medicínskej, ekonomickej a organizačnej racionality.