Reklasifikačné úpravy ako súčasť komplexného výsledku - Kucková, Alena
Novela štandardu IAS 1 - Prezentácia účtovnej závierky účinná od 1.1.2009. Novela prináša zmenu v prezentácii finančnej výkonnosti, požaduje totiž vykázanie komplexného výsledku za obdobie. Ten zahŕňa výsledok hospodárenia (zisk alebo strata), ostatné súčasti komplexného výsledku - prínosy a ujmy a reklasifikačné úpravy.