Determinanty rozhodovania o strategickej expanzii na zahraničné trhy - Škorvagová, Simona
Firmy tlačené intenzívnou konkurenciou a ich snaha expandovať na zahraničné trhy. Lokalizačné rozhodnutia firiem. Najdôležitejšie skupiny, ktoré pôsobia na problematiku lokalizácie: podniky, domácnosti a štát. Základné koncepcie lokalizačnej analýzy: neoklasická, behavioristická a štruktúrna. Faktory vplývajúce na výber lokality. Voľba optimálnej medzinárodnej stratégie.