Teoretické koncepty zdôvodňujúce rozdiel v odmeňovaní mužov a žien - Svoreňová, Soňa
Teoretické koncepty zdôvodňujúce rozdiely v platoch mužov a žien a ich hlavné nedostatky. Autorka predstavuje hlavné teórie, ktoré zdôvodňujú, prečo ženy zvyčajne spadajú do nižších príjmových skupín, aj keď rôzne faktory nasvedčujú tomu, že by to tak nemalo byť. Predstavuje problém hlavne z uhla pohľadu ekonómov.